Sidang Meteor

Tuesday, February 2, 2010

~~~~~~SUPREME VOYAGER~~~~~~

Assalamualaikum kawan2ku yg aku kasihi n hormati... hehehehe... ape khbar kamu sume??.. tup..tup...tup, dah msuk bulan Februarikan.. hmm,cepatnye mase b'lalu... hohoho... begitu jugak ngan practical aku.. minggu depan, 11hb ni tamatlah sume practical aku kat KSB... sedihnye (padahal gumbira..)... alrite, kelmarin aku n da geng2 pract telah dapat peluang ntuk naik kapal yg berlabuh.. hehehehe... t'mkbul jugak impian aku... bersama2 En Amin n krew2 dr Department Marine telah m'iringi kami... yg sumenye 8 org pract...
jom, layanzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...


before kami berangkat... kami b'kumpul kat sini.. nyempat2 laei kami b'pose kan.. hehehe..


saat kami melangkah ngan gagah menuju ke 'raksasa' ini... hohoho.. penuh bergayakan kami..????


peace from Adik Husna & Ieda...


inilah kapal yg bertuah mendapat kunjungan terhormat dari kami... "SUPREME VOYAGER"


melalui 'bridge' ntuk masuk ke dalam kapal... aku yg gayat nie t'paksa m'beranikan diri...


lapangan yg m'letakkan pipe2 n barang2 yg d perlukan...


cumeykan beliau ini..???...hahahha...before masuk lebih dalam laei, kami terpaksa amik VISIT PASS n tulis nama dlm log book meke...

Achik & Ieda... Peace...


b'belakangkan Talisman punyer kapal..


hencem2 tak meke berdua ini??..


nie port, bahagian atas sekali.. for conduct da kapal... sekali imbas kalu aku confirm hancuz...


akibat teruja sangat nk shoot pic, aku yg gayat nie terpaksa gak snap pic nie... dr atas nie... pergh....


amat khusyuk sekali Miss Ain m'dgr p'jelasan dr mamat omputih... mamat2 omputih nie dr Ukraine


aku nie bukan nak dengar sngt mamat omputih nie bebel.. saja aku nk snap pic.. hahahhaha... bile laei,bai....

uiks,sejak bila Achik tekun m'dengar benda2 cmni nie??.. hahahaha...

InsyaAllah suatu hari nanti.......


mancungnye hidung mamat nie.. hahahha... Husna yg dahaga sangat hingga m'yebabkan beliau tak hiraukan sape2 jnji dahaganye selesai... hehehe...


aku t'pksa wat pic cmni akibat dr p'mintaan dr beliau kerana beliau tak mau riya'... gaya seorang Kapten...


sorang d sini.. sorang d sana... huhuhu..


tingginye mamat Melayu nie.. sama taraf je.. wakakaka... ini Farid, bdak pract from UNIMAP...


d celah2 kehidupan.. hahhaha...


sleeping area...


Rest Room.. time diorng serabut ngan keje2, meke akan mai bilik ini ntuk amik k'tenangan sambil memetik gitar kapak ini...

menuju ke tempat yg paling bawah sekali.. tempat segala2nye... ntah, aku nk dscrbe pun xtau.. hehehe..


kawal2 enjin sumenye ade d sini..


tempat yg kecik ini t'paksa kami b'sesak2... hehehe..


korang fikirlah sendiri amende wane merah nie....

area bawah...


area nie btl2 panas... sampai peluh b'titik2 turun dalam bj.. yuuusssshhh....


hah... model2 yg cumey laei cute.. cayalah kamu...


segala2 energy ade d sini...


menuju ke tempat yg sejuk sikit..

lorong2 kehidupan....


"wei,janganlah tolak2...nk jatuh nie.."


dr bwah menuju ke atas...


menghirup udar setelah sekian lama terperap d dalam... fuhh, lega bai....


alrte, usai sudah lawatan kami...


orang ini telah d sumpah kerana beliau telah m'langgari peraturan kapal... keciankan... ish2..


En Sepu... merenung jauh.. "rindunye kat bini aku"....

I'm Here..............................

kapal kecil.. banyak jasa nie..

Husna & Adda... Practical Student from PSMZA, Dungun...


kami yg otai....


Talisman Energy...


sebelum kuor dr area ini, nyempat laei berposing2 sekejap...


gembira yg terkata.... nk melompat sebenarnye tp ramai yg xnk... hahaha...

p/s:Alhamdulillah, bertuahnye kami coz dapat naik kapal walaupun aku nie jenis 'mingong' skit kalu bab2 naik kapal nie... thankz for En Amin, En Shaiful n kawan2... (aku lupa da nama yg sorang laei tue)... maaf ya....



post signature



0 MeTeoR:

 
METEOR GARDEN,u da best!!