Sidang Meteor

Friday, August 2, 2013

:::As Salam:::


Assalamualaikum...
Alhamdulillah,aku masih ketemu blog maya ini...bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana masih diberi ruang untuk bernafas ngan tenang diatas bumi ini...Alhamdulillah sekali laie coz kita masih mampu ntuk berpuasa..bkan sekdar menahan lapar & haus namun kita diberi peluang untuk muhasabah diri..
Ramadhan semakin hampir meninggalkan kita..pelbagai citer...pelbagai tingkahlaku..pelbagai emosi..plbagai masalah...namun apa jua yg mendatangi kita,haruslah tangani ngan emosi yang stabil...jgnlah kita ikut perasaan...
Alhamdulillah juga coz baru2 ini aku diberi keizinan ntuk menziarahi ex-bos yg mengalami kecelakaan sebelum Ramadhan hadir...walau beliau belum pulih sepenuhnya namun dia ttap ceria menyambut kedatangan kami...syukur pada-Mu Rabbi...
itulah putaran hdup...kita gembira tatkala kita sihat..kita gembira tatkala kita boleh p mai p mai...namun dalam kegembiraan itu selitlah sedikit perasaan duka sbb apabila kedukaan hadir kita mampu menghadapinya ngan tenang...InsyaAllah..

kini...makin hari makin menjadi2 umat Islam d tindas...melihat kakak2,abang2,adik2,ibu2,ayah2 seagama kita d serang tanpa belas kasih membuatkn aku terkelu..betapa mereka sabar ngan kerenah rejim2 zionis itu..betapa kuatnya iman meke ntuk hadapi ujian yg maha hebat itu..dajal2 kecil sudah pn muncul..
apa yg kita mampu adalah..DOA..DOA..BERDOALAH SAHABAT NTUK SHABAT KITA D SANA..

apa2 selagi kita hidup selagi itulah kita d uji...d duga..keimanan kitalah yg menentukan segalanya..
...salam Ramadhan n ahlan wasahlan yg Idulfitri...

mohon maaf andai selama aku berketup ketap membuatkn ada yg tersinggung...

*nota keyboard:bila tangan kaku berketup ketap,idea menjadi beku..ahakz...

0 MeTeoR:

 
METEOR GARDEN,u da best!!