Sidang Meteor

Saturday, July 4, 2009

keyboardku kembali berketup-ketap.....

Alhamdulillah, aku kembali berketup-ketap setelah seminggu lebih m'hilang diri.. xde sape ke yg rindu aku ni???... uwaaaa... bukan ape, internet kat scol aku ni ade prob skit.. ketololan ye kembali laei, tu sbb aku t'pkse stop skjap tu.. smpai skang pun xok laei.. ni pun pnjam broadband mmber aku jap.. toce2 pd kak aishah... huhuhu.. aku sbnarnyekan bnyak nk citer kt korang ni... hahaahha.. s'pnjang k'tidakaktifan aku b'blogging ni, bnyak kejadian yg b'laku dlm hdup aku... sumenye ade.. suka, duka, gembira, sebak & macam2 laei...
yang sukanye, my paper work ntuk lawatan ke Langkawi tlah pun d luluskan oleh Rektor.. muahahahahaha (gelak mcm org dapat wang emas)... hanya 2 ari je aku submit & tetiba pihak R&D gtau yg my paper work dh pun green light... syukur,Alhamdulillah... yippie.. yabedabedu, aku leh p lngkawi... jgn jelez tau.. ntuk geng2 SSM-CNC TECHNOLOGY, mailah kite bersuke ria nnti.. hahhahhaa.. pastu kan, ntuk class Communication Skills, ntuk ari last Misz Gee mngajar kami, beliau telah belanja kami stu class p makan KFC.. (walhal separuh je p class tu.. hehehe..).. kate org rezeki jgn d tolak & msuh jgn d cari.. xgitu??... namun disebalik kegembiraan aku ni... jauh d lubuk hati aku, arwah Amin kembali menerjah ke minda kecilku ni... dah seminggu lebih ia meninggalkan aku.. YaAllah, aku amat merinduinye dan aku juga merindui seseorang yang sampai skang aku amat sayang & cintai... tanpa sedar, dalam gembira, airmataku mengalir ngan laju... ingin ku kongsi kegembiraanku dgn insan2 yg aku sayang... andai dapat kuundurkan putaran dunia.. cewaahh..
namun, aku hanya mampu berserah.. hanya mampu sujud.. hanya mampu berdoa.. moga2 aku terus tabah & kuat ntuk teruskan hidup aku.. InsyaAllah.. u can, ruby..
hah, kelmarin & tadi, aku bengkel.. hahahhhaa.. satu projek telah pun kami jalani & then setiap sorang kena buat.. projek yg kami wat ni adalah chess.. bentuk die mcm chess.. kite org buat dr material yg xslap aku d nmakan MS.. lupa nma pnuhnye.. (btl tak ni this name ni,ruby)... lupa r... nnti lpas aku snap pic tu, aku ltak dlm blog,k.. chess ni kami buat dr mesin yg d nmakan CNC Lathe atau bese aku & kwan2 pnggil CNC Turning.. ntuk this part, kami ade 2 ari laei iaitu next week.. InsyaAllah, tiada aral lepas aku abis part CNC Turning ni aku port this pic,k... maybe minggu depan kami akan buat Boring lak.. (korang jgn ingt yg boring tu bosan,k.. ni lain mksudnye..).. nnti aku citer erk.. tp korang tau tak??.. ntuk buat sesuatu bentuk ni, korang ingt pakai hentam keromo je ke??.. bukanlah.. sebelum program execution, kami d beri dsign ntuk mencari arah coordinatenye.. kadang2, xpham gak design tu tp kalu kite tgk elk2, aku rase gerenti ok punyer.. then kami akan buat CNC Programming lak... sume ni ade codenye yg tersendiri,k.. cmna nk wat radius, taper n macam2 laei..
ntuk CNC Lathe ni, bg aku r.. aku suke sebab nak kate senang, xjuga tapi ntahlah aku nak dscribe cmna prasaan aku.. hahahahhha.. (korang agak r sndiri.. ibarat korang dapat bnda yg korang suke n then cmna ur prsaan..).. tp mula2 mase kami masuk for this part, mmang berterabur sikit.. namun lame2 Alhamdulillah, boleh r kami follow.. alrite, smpai sinilah dulu aku citer miter ni.. nnti kalu aku citer pnjang2 xsyok lak nnti.. hehehehhe.. ok... papai..
adiooozzzzzzzzzzzzzzzzz...


post signature



1 MeTeoR:

d 4 dahlia said...

waaa..sape kata xde org rindu..sy rindu tao..haha..slalu dtg sni coz suke sgt tgk buluh2 kat blog ruby..huhu..kuatkan smgt ruby..sedekahkn alfatihah bebanyak tiap kali ingt dia..

 
METEOR GARDEN,u da best!!