Sidang Meteor

Sunday, September 27, 2009

Korang Raya, Aku Pun Nak...

Alhamdulillah, seminggu lbh sudah umat Islam meraikan Aidilfitri ngan aman & damai... aku xberkecuali.. (maaf bebanyak coz aku xsmpat nk ltak pic fmily mase raya coz pic tu ada dlm cmra my sis.. maaf erk pd sape2 yg nk tgk my pic aku yg cute lagi miut ni..hahahaha..)... ok, aku xnk buang mase, meh2 sini aku nk citer sikit kemeriahan raya kt kg aku ni.. sume akak2, abg2 n adik aku blik kecuali 2 org.. huhuhu.. amat sedih kami d buatnya.. tp raya tetap meriah lagi bising sebab my nephew ganaz2 belaka... pergh, plak tu thun ni aku dpt 4 ank sdara yg mane kesemuannya HAWA... yg last d kuorkan pd blan poce oleh akak aku yg no 6.. hehehehe..
suasana umah aku nink kata sunyi, jauh sekali.. nak kata bising, xjugak tapi kamu yg melihat akan m'kategorikan umat2 yang ade kt umah aku ni sebagai bala tentera yg baru balik dr medan perang.. hohoho... mna taknye, anak sedara aku kesemuanya 21 org... pergh, maunye runtuh umah pusaka mak aku ni... hohoho...
alrite, menjelang ari raya tu (beberapa hari daa..).. kaum kerabat aku bergading bahu m'brsihkan kwsan hlaman umah kami walaupun aku tau yg aku ni memmang pemals.. sikit demi sikit adik wadik aku baliik ngan megahnye bersama transpot diorg... mlm raya lak, bakar sate n buat nasi dagang.. this year, my mum decide wat nsi dagang je.. peberet aku tue.. thanks, mak...
n pagi2 morning lak, kami bersiap sedia nk p msjid ntuk solat raya tanda meraikan kemenangan poce.. Alhamdulillah.. tp aku... huhuhu.. aku tak p coz ade something.. huhuhu.. dh2, aku xnk kenang dh.. lpas blik solat, kami berkumpul jap adik wadik ntuk bermaaf2an antra stu sma lain... pssss, lps ni wat balik noo.. hehehehe..
korang ingt bdak2 je dpt sen raya, aku pun dpt... hehehehe.. tp this year skit je.. xmcm last year.. huhuhu... lepas ciap2 sume, kami beramai2 p ziarah sdara mare kami.. tp ade sstngah aku xp coz kna layan tetamu kt umah yg xhnti2 mai... eeeeeeeeee.... lenguh wase... dpt xdpt, raya ke-4 n ke-5 baru r aku dapat tgk dunia luar.. hahahhaa.. pergh, trafic gile tu siot..... cam duk luar ngara r.. trafic gile...ntahlah, gamaknye ramai sngt umat terengganu ni...
aku xnk tulis pnjang2, apa2 pun aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA UNTUK SEMUA UMAT ISLAM D ATAS DUNIA INI... MAAF ZAHIR BATIN.. xterlambat laeikan...
alrite, this year, aku meraya keseorngan tnpa insan yg aku sayang n cintai namun hidup mesti d truskan.. fmili n kwan2 still ade d cc saat aku perlukan.. thanks sume...
alrite, sini saje kalam ambe ntuk santapan korang... InsyaAllah, jumpa laei...
adiooooooooozzz...........

p/s:sebenarnye bnyak laei yg aku nk kngsi nmun msa amat cemburukan aku.. alrite, papai...


post signature



3 MeTeoR:

d 4 dahlia said...

xde gmbo ek..xkn muke adik beradik pon ruby nk sorok..hahaha..sy pon peminat nasik dagang ruby..ttiba mngidam plak bc ntry nih..kih2..

gizbo said...

selamat ari raya gak ka ko cik ruby..

ruby chai said...

to dahlia:
hahha..adik wadik ruby sumenye jenis low profile....ala,kalu tau dhlia mnat ns dgang,blh je ruby send ari tu..

to gizbo:
u too...

 
METEOR GARDEN,u da best!!