Sidang Meteor

Tuesday, April 14, 2009

Today is Tuesday....14/04/2009

this day aku dh start msuk new job/place... hehehehe.... ntuk 1st day aku rse cam bring r lak coz xde ape2 nk buat... nsib baik ade kwan aku kt dpan mja kau ni.. blh gak ssekali borak ngan ye... this company very berselerak.. hahaha.. bese r,company yang kejenye asyik wat keje luar hingga m'batas makhluk2 d dlamnya xde mase nk nyimpan2 nie.. tp mybe just ari nie je kut aku duk dlm ofiz ni.. esok luse xtau nk kate r tu.... hmmm,aku ade gak mikir psal old place aku.. empty for my old bos, dh r mak die skitlum sedar laei aku lak amik k'pusan resign.. ish2,ko ni ruby,ptut ke ko wat gitu??.... ish2,xptut2 tp mmang ptut pun coz aku nk cri hdup aku n impian aku walau xcapai s'penuhnye.. ckuplah sipi-sipi.. huhuhuhu...

+Bacalah laei

huhuhu.. mybe lpas ni aku xbrapa leh update r my blog ni..kalu aku ade mase aku updatelah.. hehehe.. dh2,aku nk smbung citer tntang keje baru aku ni.. keje baru aku ni, post aku ni kene bnyak keje luar,clerk technical yg mana serba banyak (bukan serba skit tau) amat bersangkut paut ngan k'study aku dulu (baru best woooo)..akhirnye aku nk keje dlm bdang aku bljar dulu Alhamdulillah t'capai walau xs'penuhnye... keje ni k'bnyakkannya pnuh ngan keje luar, p sane,p sini... just friday ke cuti, sbtu half day..cmna aku nk blik kg???????........... uwaaaaaaaaaaaaaaa... xleh r jumpe kawan2 aku yg aku syg lbh2 kt anak sepupu aku sorg tu.. aku rndu dia.. ishk2.... tp aku harus tabah dlm m'jalani hidup yg semakin hari semakin m'cabar ni.. aku b'syukur pada ALLAH SWT coz m'beri aku penuhi salah satu my dream... akanku buktikan pd my fmili n frenz yg aku blh buat yg t'baik coz aku adalah aku... hahahahaha...
sedih bnarnye tatkala aku m'nngalkan my village.. yelah,insan mneyg xsdih kalu bnda k'sygan kite t'pkse kite tinggal ibarat cinta yg memerlukan pengorbanan...cewah..(this story xde sangkut paut ngan CINTA erk).... akhir aku tgk my old place,bnyak m'bri aku knangan.. akak2 yg keje kat kprasi imam n bilal,aku dh anggap mcm akak aku sndiri..(thanks pd kak pah n kak dah krane bnyak m'nolong adikmu ini)... jasa korang xkanku lupakan... i misz u all... (mutiara aku pun jatuh m'basahi pipi nan gebuku ni).... tp itulah, setiap pertemuan ada p'pisahan coz kerana andai kite berpisah kerana RABBI, InsyaAllah DIA akan kembalikan semula pertemuan itu cuma bile n dimane hanya ALLAH je tau.. kite makhluk-NYA hanya mampu bersabar n terus bersabar...
YAALLAH, Engkau berilah daku kekuatan untuk meneruskan p'juangan hidup ini. moga aku cekal n tabah dalam m'hadapi liku2 ujian-MU ini. aku pohon, lindungilah aku walau dimana jua aku berada... cukuplah hanya ENGKAU menjadi p'lindungku.. moga aku bahagia ngan cinta-MU Rabbi...
alright,guyz...c u next time.. take care... gotzhaaaaaaaa..............................

0 MeTeoR:

 
METEOR GARDEN,u da best!!