Sidang Meteor

Tuesday, May 19, 2009

Aku Yang Pernah Berkata....

YaRabbi, ari ni tul2 dalam sejarah.. huhuhu... aku baru balik dari bengkel ni selepas menjalani Benchwork. Punyerlah letih. Yelah, dah hampir 5 tahun aku tinggalkan benda alah ni, tup2 aku kembali laei kat bumi TATiUC ni.. huhuhu... Yang aku cakap sejarah ialah coz, dulu aku pernah sematkan dalam hati aku nan satu tu ntuk tidak akan JEJAK laei kat sini tapi itulah, siapa aku ntuk menghalang KUFAYAKUN, akhirnye terjebak gak aku kat alam flaura & fauna ni... banyak sejarah yang terpahat kat sini... (kepala otak aku sedang imbau balik memorie's).....
kat sini r, aku kenal sapa aku sebenarnye... kat sini r, aku dapat tahu jenis2 perangai manusia,hamba ALLAH ni.. kat sini r, aku dapat belajar ilmu yang amat aku minat (hehehehhe)... kat sini r, ramai kenalan baru yang aku dapat... dari KELANTAN, KEDAH, PERAK, JOHOR, PAHANG, NEGORI & banyak r laei (sory erk pd meke2 yang aku xsbut ngri diorng..huhuhu.)... kerana mencari ilmu, aku terpaksa meninggalkan IBU tersayangku... (thanks mum coz merestui ur son)... kat sini r, aku sedikit menjadi berani ntuk m'introkan diri aku kat khalayak ramai... kat sini jugak r, aku dapat... aku memperolehi... aku terima... sesuatu yang amat aku tak sangka & tak terfikir... sesuatu yang bagi aku luar bidang aku... iaitu... korang nak tahu ape???.... iaitu... benda alah yang sume aku rase pernah menempuhi, lepas menempuhi atau yang akan menempuhi... sesuatu yang ALLAH SWT campakkan dalam hati kite tanpa kite pinta & mintak... sesuatu yang boleh membuatkan kite jadi gile, tak waras, asyik teringat, perlukan pengorbanan... iaitu... C.I.N.T.A ..... itulah TATiUC, tempat yang mengenalkan aku pade segala2nye.... kini aku kembali lagi tapi aku bukan nak cari LOST MY LUV tapi aku cari ilmu ntuk kehidupan aku... aku renung & imbau balik tentang percakapan aku dulu2, rupa2nye dulu aku pernah cakap besar, ALLAH dah baya 'cash'.... aku REDHA.. aku PASRAH... stand up,ruby...


post signature


- Xde Dah..huhuhu..


4 MeTeoR:

d 4 dahlia said...

b4 dah pernah study TATiuc (betul ke ni ejaan??) trfikir sy apakah ruby dulu dh study sini tp naseb xmnyebelahi mmakse ruby berhenti? n now smbg balek?? cm 2 ker?? wah..ruby mninggalkn bnyk msteri..betul x fadlah??? jd sila lah rungkaikan misteri nusantara itu..hikhik..

Fadhlah said...

sekrang nie mcm mana?dah waras ker blom?

ruby chai said...

nk kate waras,tak juga,cikgu..kewarasan ruby hadir tatkala ruby kenal sape ruby yang sbnarnye...(tul ke??)...damn it,ruby mmang xbtl...

ruby chai said...

yup,dlu ruby mmang study kat sini hnggalah fnish da stdy (in Dip jew)..n then get da job n then i stop it (ckup2 sthun..hehehe)..coz dpt keje lain..n then lak,ruby stop lak kt new job ni coz managment xleh pakai sngt n kebajikan p'krja xterjaga..so,rby jdilah PENGANGGUR TERHORMAT tp skjap je coz ruby dpt twaran msuk SSM (Skim Siswazah Menggangur)..coz CNC Technology..rby pduli ape org nk kate ape..ade aku kisah??..yg pnting elaun dpt,free,beb,rm1000 lak tu (ko ni,rby,mtrialistik tul..)..hehhee..so,rby back again kat TATiUC..dahlia fham tk ape yg ruby bebelkan ni???...ntah,aku sndiri tk pham....uwaaaaaaa...

 
METEOR GARDEN,u da best!!