Sidang Meteor

Tuesday, May 5, 2009

Indahnya Kahwin Seandainya...


ni gmbar aku ngan my child..cewah.. ala,gimik je tu..ntah apa2 ntah kau ni,b..hahahaha..
xde r,ni gmbar anak kwan aku pnyer..baby boyz..xingt dh blan wape erk aku p ziarah anak dia..zul,blan wape erk aku p ziarah kau pnyer anak???.. tp xslap aku
kiteorg p ptg jmaat.. tul tak,zul??.. (hah,tgk,zul ngah angguk tu..).. mase ni kau p ngan sepupu aku,aman n anak sepupu aku,nurz... nun jauh puncak d kuala berang aku p mendaki n menjejak ngan keempat-empat tayar kete sepupu aku, punyer r penat nk ke sampai umah kau,zul... alih2 kau siapkan nasi+budu+kuah singgang+sambal...(..salute lu,zul..tau2 je erk...hehehe..)..first aku see this boyz, tenang je rase.. cam ade ssuatu.. pergh, kuat aura anak kau,zul.. huhuhu.. benarnye dh lame aku nk post this pic n story ni tp adik bngsu aku buat hal.. sngaja je die melengah2kan bg gambar ni..eeeeeeeeeee..nsib bek kau adik aku.. hehehe..(tp aku xdelah sekejam mnepun..)..so,this night,finally dpt gak aku nk post this story mory ni...hmm,apa aku nk bg tjuk ni erk...tick..tock..tick..hah,nnti r lu..aku nk citer jap.. kcik je baby ni,sekecik ummi die.. comel,cute,handsome macam abah die.. comel sngt2..korang nk tau tk,aku ni dulu,jnis yg kurang skit ngan bebudak tp d sebabkan ade ssuatu yg prnah terjd dlm hdup aku, aku merasakan ade ssuatu yg membuatkan aku jd pengasih n penyayang.. (btl,aku xtpu..).. tatkala 1st aku nengok this baby, hati aku btl2 damai n tenang.. mula2 aku takut gak nk pegangnye tp aku rase teruja sngat nk pegang..korang nmpak tk gmbar aku ngah pgang tu.. mmang ade tokoh
r aku ni nk jd ummi mithali.. ade tk???.. wei,ade r.. aku nngis kang.. uwaaaa... mase aku riba baby ni,hati kecikku bercampur ngan perasaan sayu.. sayu yang amat sangt..
sebak..sedih... mcm2 ade.. aku pun tak tahu kenape.. lantas aku teringat seseorang............
zul,sory r erk.. aku publisitikan ur boyz.. jgn mare ya.. kan cpat tua, aku mls nk tnggung..saat aku postkan citer ni,aku gerenti anak kau ni dh bertambah beratnyakan... Alhamdulillah kalu camtu...zul,gtau kt nor kau tu.. kan tak pasal2 kalu ye tau aku publisitikan anak die,naya aku d samannye..huhuhuhuhu.. aman,yg kau xpegang ank tu sekali knpe??.. ala,bukan ada badi pun.. (tu sepupu aku,yg pkai spek mcm nerd tu...)... hahahhahaha.. jhat tul r kau ni,b...
engong sokmo... anak sepupu aku lak xde.. ye tu jnis low profile skit... huhuhu..ayaks,aku lupe r nk amik gmbar lu pnyer wife,bro..cory2.. lain thun erk.. kahkahkah... this pic, 10 mlm aku edit.. (ko ni btl tk,b)... aku mmang xbtul... hahahaha... xdelah,mksud aku 10 kali nk ke edit gmbar ni sbb ade tu xcntik,ade tu kureng.. n ade tu xkena d pndngan... ruby,kau ni bila lak???.. gaya ummi pun dh ade dh tu..cpat2 r..... hahhahaha.. wei,snang kau ckap erk.. nk kwen ngan air liur
erk???....aku bnarnye ngah wait prince charming.... (wujud tak tu??..).. hahhhaaha..ntah,tp kalu wjud pun,bile tgk aku,cnfirm xckup kaki nk lari...



+/- Read More...


Subhanallah... bestkan tatkala hubungan kite d akhiri ngan perkahwinan..guys,percayalah..alam perkahwinan walaupun bnyak dugaan n ujian tp tatkala seorang isteri mengandung n melahirkan seorang nyawa di atas dunia ini,hati akan merasa btl2 tenteram n damai..sebab ape erk???.. salah satunye adalah kite telah
melahirkan zuriat yang dr hubungan halal bukan ngan care yg keji... anak ibarat kain putih,ummi abahlah yg akan mencorakkannya sama ade nk jadikan majusi, nasrani atau yahudi... putih didikan parentsnye, putihlah jdinye anak tu... kalu hitam anak tu dididik, hitamlah... wahai kawan2ku,sahabat2ku.. jauhilah sebarang perbuatan yg boleh mengaibkan diri sndiri,keluarga n yg pling pnting agama... MasyaAllah.. Nauzubillah.. untuk kaum ADAM, (ntuk yg belum berkawen tu), sekali korang pancut air manimu tak kira dimana2 pun hatta dalam tandas sekalipun tanpa sebarang sebab just hnye ntuk melepaskan nafsu, percayalah kelak di
akhirat nnti bukan shaja kau dilaknat tp air mani yg korang pancutkan tu akan menuntut bela dr korang... eh,kaum ADAM.. try ko fikirkan sejenak.. misal kate r dalam sehari kau pancut 7 kali, kat akhirat nnti ketujuh2 itu r yg akan menuntut bela dr kau.. ntuk para penzina or sape2 yg pernah buat or yg nk buat tu, sedarlah.. atas dunia mmang WANITA yg akan menanggung malunye sbb 'mahkota' sucinye telah tiade tp kat akhirat nnti sedang menanti hukuman yg paling dasyat ntuk kaum lelaki.. atas dunia blhlah korang gmbira n suka terbahak2,bro pd pmpuan yg korang rosakkan tu tp kat sane... jgn nk nangis, meraung pun org lain xkan bantu dh.... untuk WANITA lak, dh tau puak lelaki ni jnis mulut manis yg korang terhegeh2 nk bg n tnjuk apa barang??.


"PERKARA YANG PALING BANYAK MEMBAWA SESEORANG KE SYURGA ADALAH TAQWA & AKHLAK YANG MULIA TAPI YANG PALING BANYAK MEMBAWA KE NERAKA IALAH MULUT DAN KEMALUAN"..(hadis riwayat Tarmizi)"..


aku coretkan citer ni adalah benarnye aku nk korang renung n fkir yg dalam2 tentang erti sebuah perkahwinan yg d redhai.. berkahwinlah seandainye mampu..
berkahwinlah untuk mengelakkan perkara2 yg boleh mendatangkan maksiat n penzinaan.. indahnye perkahwinan bile zuriat yg dilahirkan ade abah n ummi yg halal..
so,fikir2kanlah...


*p/s:kalu ade slah silap my warkah tu,sape2 yg sudi,ikhlas2kanlah menegurnye erk...thanks...

0 MeTeoR:

 
METEOR GARDEN,u da best!!