Sidang Meteor

Friday, May 29, 2009

keje2 benchwork...

ari tu aku Ntree benchworkkan... k, this night aku nak sambung laei... memanglah benchwork dah abis tapi sedikit sebanyak aku nak kongsi ngan korang camna keje aku ni...wah3x... pic yang aku paparkan ni adalah suasana dalam workshop d saat kami membuat keje tu... slow molek aku nak gtau ni, pade meke2 yang memang sayang tahap cipan tangannye, korang memang xlayak... (xspcially kat dahlia, die tu punyer tangan memang manja...huhuhuhu..)... this pic adalah last day 4 we all benchwork (28/05/2009)... keje2 benchwork memang memenatkan coz ia menguji fizikal & mental kite... kalu meke2 yang xpernah wat keje2 berat, kalu d taqdirkan dapat belajar in da this course, aku gerenti xsampai sekerat hari, cabut lari... wakakaaka... seyes aku cakap... kalu tak caye, try r...
hah, korang nak tau tak??..(memang nak tau pun..hahahaha..).. ni saat process MENKIKIRKAN workpiece ntuk menjadi flat (tapi yg aku punyer xflat pun..huhuhuhu..).. process Benchwork merangkumi 4 or 5 fasa (xslap aku r dgr my instructor bagitau..bkan ape aku ni bukan dengor sangat time instructor bagi penerangan..)... 1st, kami kena flatkan workpiece yg diberi & ikut size yang dikehendaki (tapi xsume pun yang tepat2..)... n then bile dah siap, part finishing lak ntuk menCANTIKKAN laei workpiece tu... (dahlah erk, aku citer setakat ni jew..malas nak citer long2 coz korang bukan faham pun...hehehehe..)..
hehehehe.. (kalu c eyra tau pic die aku letak ni, gamaknye kepala aku ade tak laei...)... eyra, jangan mare erk... k, pic adik comei lote ngah buat ni adalah part ntuk menRADIUSKAN workpiece tu agar menjadi (..jadi camna erk??.. aku pun tak tau... wakakaka..)... korang perhati leklok this pic camna member aku buat... ntuk part ni, xleh main pakat redah & hentam keromo jew... ade caranye yg tersendiri (..korang ingat senang ke???....).. member aku ni buat sampai berpeluh2, xckup tuala nak kesatnye.... hehehehhehehe...

bro diatas ni memang seyes r kalu part wat keje.. (tapi sebenarnye control coz ade org snap pic..hahahaha..).... gurau jew... budak diatas ni pun ngah kikir gak tapi berbeza ngan pic atas sekali tu... yang die punyer ni part kikir ntuk simpang 3... (sape2 yg xfham, buat2 r faham erk...)... die xpe, lelaki.. sekali buat je, dah wape cm die boleh buang... hahahahhahaha.... (Allah, slow molek, wahi r aku suka...)...

hah, ni part paling best (bg aku r...)... ni dinamakan SAWING PROCESS... ok, lepas drill (buat hole ntuk permudahkan pemotongan..) kami diharuskan sawing ntuk membuang yang tidak diperlukan.. bro diatas ni bagus woooo, die budak johor... time keje, asyik senyum je... huhuhuhu... tapi time die seyes, korang geletek die pun xkan down r tahap keseyesan die tu... yang die punyer memang siap sepenuhnye r tapi aku kurang jelas sama ada perfect or not... (perfect kut..tul tak,bro??.)...
p/s:for sis dahlia, sabar erk ntuk show hasil keje ruby erk... InsyaAllah, akan menyusul...

1 MeTeoR:

Mohammad Afendy Bin Noor Khan said...

Mcm best jew aktiviti dlm gmbar2 nie..
huhuhuhu...

 
METEOR GARDEN,u da best!!