Sidang Meteor

Thursday, July 23, 2009

Hidup Mesti Diteruskan...

pepagi buta aku dah duk ngadap laptop... bingit sekali keadaan d sekeliling aku dek kerana bebudak scol sibuk kesana kemari... mereka penuh bersemangat... penuh iltizam... p kuliah, ntuk tidak menghampakan harapan keluarga lebih2 ibu & ayah.. arap2 pade student2 baru ni ingat pada tujuan asal meke... InsyaAllah... aku lak, sementara wait kuliah kul 10.30 nanti nyempat laei berketup ketap.... ari ini ari khamis.. masih dalam bulan Rejabkan??.. hmm.. Ramadhan hampir tiba.. pade meke2 yang belum menghabiskan poce2 ganti tu, tolong abiskan erk kalu tak.. naya.... hehehhe.. (ntuk pmpuan je ni..).. sambil aku berketup ketap, aku layan lagu... hmm.. aku suka bangat lagu ni.. lagu ni dah lama sebenarnye tapi aku baru dengar.. bait2nye amat indah sekali.. bg aku r.. melodinye pun boleh tahan.. nyanyian c saleem,arab n hilary.. geng2 rock otai tapi lagu ni bukan rock pun... slowly je.. tajuk lagu ni Taman Ruhani... korang try r dengar sekali lagu ni.. bagi aku best sangat2 lagu ni..
kite abaikan lagu ni jap.. aku nak citer pasal kedemaman aku baru ni lak... hohohohho.. aku demam baru ni amat membuatkan aku keinsafan yang amat mendalam... tapi dalam kesakitan aku tu, aku sambut befday aku dalam kedemaman aku.. huhuhu.. namun dalam kedemaman itu, befday aku jatuh pada hari Jumaat.. airmata aku tetiba jatuh... inilah tahun pertama aku sambut keseorangan.. tanpa ade insan yang aku sayang.. tanpa ade sesiapa d cc.. tak macam dulu.. huh.... mase aku demam juga, segala2nya datang... keinsafan, keperitan, kesedihan, kepedihan & macam2 laei perasaan yang bermain2 d lubuk minda aku ni.. ntahlah.. citer bab2 kenangan & hidup ni xkan abiz selagi kite bernyawa.. Allah btl2 Maha Adilkan.. Subhanallah...
YaAllah, moga aku tak terpesong lagi dari landasan-Mu... moga bebanan yang aku tanggung ini akan hilang satu ari nanti.. aku harap ade sinar kebahagiaan ntuk aku sebelum mataku ini terpejam rapat... perjalanan hidup kita ade yang sama & sebaliknye.. masing2 mempunyai caranya yang tersendiri ntuk menconductkannya.. ade yang gagah & ada yang gagal hadapinya.. aku hanya mampu tunggu.. sabar... tabah... teruskan melangkah... melangkah... n terus melangkah.. sampai masa bile dah tiba, aku akan hentikan langkahan ini...

post signature



3 MeTeoR:

noor afzan said...

epi belated besday miss ruby..
sian die demam dan raikan sensorang..

Fadhlah said...

oooooooo

ruby chai said...

thanks kak afzan..huhu..bior sorng namun hatiku tetap kental..cewah..

 
METEOR GARDEN,u da best!!