Sidang Meteor

Friday, August 7, 2009

ThaNks,God...=mY sTufF=mY dReAm...

converse bag tue,beb... original laei... hehehe.. bukan nk bangga ataupun riak tapi selama aku hidup in da world ni, aku dapat buy beberapa benda yang menjadi impian, idaman & harapan aku.. mase dulu2, tiap kali aku msuk kedai al-Ikhsan, Arena or ape2 ke, ati aku meronta2 bilemane see bag2 cmni namun aku holdkan dulu.. sabar.. sabar.. namun kesabaran aku seakan2 dh berbayar... syukur sngt2 pd RABBI coz memperkenankan hajat aku.. guna sen SENDIRI, beb........ hohoho... this bag aku baru buy at Kuala Terengganu, xsilap aku kat Jalan Tok Lam... aku beli sebelum aku p holiday at Langkawi baru nie.. n then selama kat Langkawi this bag nie r jd teman rapat aku.. perkakas banyak benor kat dalam.. sonang sikit sebab sume muat (benda2 kecik je lah.. huhuhuhu..).. tepi tu lak handset yang aku guna skang.. walaupun murah, aku tetap hargainye coz ye bnyak berjasa ntuk aku... prnah gak aku d perli dek kawan2 aku yang mane diorg cakap "ZAMAN DAH BERUBAH, DUNIA MAKIN MAJU..".. ahakz... faham2 je lah... nmun aku ttap aku, ikut akulah nak pakai hndset cmnapun.. yg korang2 sume tue, ade aku kisah????????.. hehehehe...
hah, yg wane purple tue lak adalah bekas minyak wangi.. tapi dalamnye aku letak I/c card, lesen moto, bankcard n plbagai laei... hohohoho..


hah, ni lak sebhagian laei idaman aku.. yg 2 pasang tue, yang lain2 tue hnya catwalk je.. hehehe... catwalk2 pun very important gak 4 me.. walaupun hanye jenama BATA namun aku tetap bangga coz aku dapat jugak memenuhi impian aku.. sume benda2 nie aku beli tahun 2009... syukur,God... namun ade laei impian aku yg belum dapat & buat.. aku arap sebelum aku d panggil-Nya, segala impian & doa aku d mkbulkan-Nya...
En3 aku kali nie bukan ntuk m'nunjuk2 or ape2 tapi aku nk gtau & kongsi ngan kamu sume wahai pembaca2 blog aku nie.. ape yg kite hajatkan, ape yg kita impikan or idamkn.. whatever tp jgn yg buruk sudah, Allah SWT akan makbulkan cuma cepat or lambat je.. BERUSAHA+BERDOA+BERTAWAKKAL+BERSABAR=KEJAYAAN... hikmah BERSABAR nie bnyak kebaikannye.. bile kite dapat, perasaan tue sukar d gambarkan... Subhanallah.. betapa gembira sangt2... Allah Maha Mengetahui... sentiasalah berprasngka baik ngan Pencipta kite,k... pade meke2 & insan2 yang mane impian or idaman meke belum laei tercapai, teruslah berusaha n berdoa.. berdoa... ngan seikhlas ati n tawaduk... alrite............ ('_^)


post signature


2 MeTeoR:

kuSut said...

bersyukur seadanya dengan nikmat yg ada...

ruby chai said...

u right,kusut...nikmat yg d beriNya tak t'hngga..syukur Alhamdulillah...

 
METEOR GARDEN,u da best!!