Sidang Meteor

Wednesday, May 20, 2009

...ku lepaskan...

korang agak2 ape kene mengena this pic ngan tajuk diatas???... thankz so much 4 my beloved frenz coz telah mencetus satu idea & 'kritikkan' yang bagiku amat bermakna & mendalam maksudnye.. thankz so much gak coz telah m'menyedarkan' aku dari terus khayal & kebudusan (tp aku tak budus cume kurang waras jew..huhuhu)... this pic aku baru download dr FS kawanku tadi.. die wat khas ntuk aku (maybe ye dah boring coz asek dengar pro aku..hahahaha..)... lepas aku look & see this pic, ati aku tersentap.. jiwaku sakit kembali... mindaku makin teruk.. tp itulah, putaran dunia yang sentiase berputar yang hanye menunggu mase ntuk berhenti.. this time, aku menaip adalah kerana aku ingin lihat sejarah KEKECEWAANku pade mase lalu... antara DI KECEWA & MENGECEWAKAN orang, korang agak2 yang mane satu erk yang terlampau sakit & pedih??... ikut koranglah nak pilih mane satu tapi bagi aku ia same jew tapi yang paling tip top sakit & pedihnye adalah DI KECEWAkan... aku pernah DI KECEWAkan.. aku pernah DILUKAI.. aku pernah DISAKITI.. disaat kebahagiaan menjergah dalam kamar hidupku, taufan yang amat dasyat dah melanda dalam hubungan yang aku pegang erat2 ntuk aku pegang hingga akhir hayat... dikala aku memerlukan, hilang begitu sahaja... tatkala aku ingin menyambut hari ulang tahunnye, aku tersentap ngan satu berita yang telah meluluhkan hati kecikku... aku terduduk.. aku kelu tanpa seribu bahasa.. aku terkedu.. airmataku luruh tanpa ku pinta... TAPI itulah, aku dah cube yang terbaik ntuk dalam merencanakan hubungan aku agar kekal namun aku hanya HAMBA, yang penuh kekurangan... aku bukanlah yang TERBAIK ntuk die.. aku bukanlah yang TERBAGUS ntuk die.. aku banyak kesilapan & kesalahan..
by da way, this time aku susun jari tanganku memohon sebillion KEMAAFAN pade insan yang pernah hadir, singgah & bertakhta di hati kecikku ni... kadang2 aku still lagi mengharap agar die kembali ke pangkuanku namun kusedar & akui, die takkan kembali & bukan jodohku..aku dah try yang terbaik, jodoh kite tiade walaupun pertemuan itu ade walaupun sekejap... aku BERTERIMA KASIH kerana aku pernah dicintai & disayangi... ku amat bahagia coz bilemane mendengar die sudah bahagia... thanks,GOD coz memberi kehidupan yang die impikan... ia mematangkan aku, ia memberi aku sejuta kekuatan, dan ia juga banyak memberi pengajaran ntukku.. life's go on,sis... turn back at ALLAH SWT... aku melangkah & terus melangkah ntuk aku mencari pengakhirannye... YaAllah, pimpinlah hati hamba-MU ni agar terus kuat & bertahan dalam menghadapi sume pancaroba hidup dunia ni... Amin Ya Rabbal Alamin...
Aku memohon perlindungan dariMu Ya Allah...Sesungguhnya aku hamba Mu yang lemah....aku harap dapat melalui hidup ini dengan seribu ketakwaan, kesabaran...Ujian apakah ini Ya Allah....Aku tidak harus mempersoalkannya..Ampunkan aku Ya Allah...Andai ini yang terbaik untuk ku Ya Allah...Jika ini jalan untuk ku Ya Allah..Aku Redha Ya Allah..Cinta Mu cinta yang kekal Ya Allah..Aku selalu dikhianati oleh cinta manusiacinta ikhlas ku dibalas dusta oleh manusia..Hanya cinta Mu Ya Allah..Yang kekal Selamanya.....Moga aku bahagia dengan Cinta Mu Ya ALLAH

Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.
ini aku punyer luahan, sape2 yang tak puas ati, aku tak pedulik coz hidup masing2, aku tetap aku.. yang still mencari perjalanan hidupnye...

4 MeTeoR:

Fadhlah said...

comei gambo profile tu..padlah baru perasan la..hehehe.

ruby chai said...

hahhhahaha...ni msti padlah baru pakai spek mate ni..huhuhu..xcomei mane pun tapi cute ade r...hahahhaha..pe pun,thanks...

d 4 dahlia said...

wah..cm sedey jer entry2 ruby..msti idop anda penuh liku2 kan (cewah!)
smoga pngalaman mndewasakn ruby..kalo ruby dah dwase..tukar ayat 2..smoga pngalaman mngtuakan ruby..hik hik hik..

ruby chai said...

u right,dahlia..hahaha..pengalaman mengtuakan ruby..peace......

 
METEOR GARDEN,u da best!!